Dudor a herezacskón

Kedves Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: A herezacskóm felszínén kis fehéres dudorok (szőrtűszőkben felgyűlik a faggyú? ) szoktak megjelenni, amik maguktól eltűnnek vagy ritkábban egy-egy pont jelenik meg a közepükön (nem pattanások) és kinyomhatók. Eddig nem is tulajdonítotttam nekik jelentőséget (nem fáj és nem piros a környéke) , viszont az elmúlt hetekben csak egy darab van, ami nem akar elmúlni és kb 0, 4 cm átmérőjű kis gócot alkot (ami sokszor zavaró) . Lehetséges, hogy a túlzott izzadás (heti 2-3szor focizok vagy futok) okozza az 'irritációt'? Vagy forduljak bőrgyógyászhoz a problémával? Hogy lehet kezelni? Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Stehlich Gábor válasza herezacskó bőrének eltérései témában

Tisztelt Kérdező!

Ez egy faggyú cysta. Ezt kiműteni lenne érdemes, mert akkor végleg megoldódik a probléma. Különben csak növekszik.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. november 06., 00:56; Megválaszolva: 2012. november 07., 10:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Összenőtt pattanás vagy...
Kedves doktor úr! Nem tudom, hogy mik ezek, talán zsírmirigyek. Sok pici kicsi pattanás szerű valami jelent meg a herezacskómon, azt hittem, hogy...
Sok pici pattanásszerű van a...
Kedves doktor úr! Nem tudom, hogy mik ezek, talán zsírmirigyek. Sok pici kicsi pattanás szerű valami jelent meg a herezacskómon, azt hittem, hogy...
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...