Péniszgomba!

Tisztelt Doktor nő, Doktor úr! Már KB: 10 éve,, rendszeresen,, úgy évente 3 alkalommal kiújuló, pénisz gomba betegséggel küszködök! Az évek folyamán, több alkalommal is a házi orvosomhoz fordultam ezzel a problémával, aki már többféle kenőcsöt, vagy pl: Canesten Oldatot írt fel a tünet kezelésére! Nem egy alkalommal,, egy teljes hónapon át használtam a felírt készítményeket, ami után teljesen panasz mentesen, gyógyult voltam! Igen ám,, de a kezelés megszűnése után, általában 3-4 hónap elteltével a betegségem, rendszerint ismét kialakul! Már ott tartok,, hogy mindig készenlétben tartok magamnál egy 20 ml Canesten Oldatot,, ha kell, azonnal elkezdhessem a védekezést / megelőzést/! Azon túl,, hogy nagyon kellemetlen problémával kell szembesülnöm,, iszonyatosan szenvedek tőle,, borzasztóan viszket és ég,, olyankor üvölteni tudnék a fájdalomtól! Ráadásul ilyen állapotban,, dolgozni sem egyszerű! - Nem beszélve,, mi történik, ha a barátnőm is megtudja!? Talán még a kapcsolatom is rá mehet! A kérdésem az volna: hogy egyáltalán létezik e valamilyen gyógykészítmény, vagy megoldás a rendszerint visszatérő problémám, végleges megszűnésére? Nos a leírtakkal kapcsolatban szeretnék véleményt,, illetve segítséget kérni öntől... Reménykedem,, hogy létezik végleges megoldás a panaszomra " A segítségét, előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza péniszgomba témában

A visszatérő tünetek miatt vegyen be 150mg fluconazol hatóanyagú gyógyszert, ill. kenje Travocort krémmel a területet.

Kérdés: 2012. október 29., 23:00; Megválaszolva: 2012. október 31., 17:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...
Mi történik a köldökömmel??
Patológiai lelet értelmezése