Szemölcs, tyúkszem és szoptatás

Tisztelt Szakértő! Jobb kezem gyűrűsujján évek óta van egy szemölcs, ami mára már zavaróan nagyra nőtt. Emellett még van néhány apró, kezdődő szemölcsöm is (mindkét kezemen) , amik méretüknél fogva még nem okoznak gondot, azonban szeretném megakadályozni a további szaporodásukat. A bal talpamon pedig egy tyúkszem okoz kellemetlenséget, ami már szintén több éve ott van, azonban mostanában kezd érzékennyé válni. A kérdésem az, hogy hogyan tudnék megszabadulni a szemölcstől és tyúkszemtől anélkül, hogy abbahagynám a kislányom szoptatását, illetve miként tudnám megakadályozni az újabb szemölcsök kialakulását? A tyúkszemmel kapcsolatban az is fontos, hogy olyan módon távolítódjon el, ami nem okoz napokig tartó járásképtelenséget, mert két kicsi gyereket kell folyamatosan ellátnom. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Tóth Gyöngyi válasza szemölcs témában

Tisztelt Kérdező!

A leghatásosabb és a szoptatásra egyáltalán hatással nem lévő kezelés a szakrendelőben végzett krioterápia (folyékony nitrogénes fagyasztás) ezenkívül recept nélkül kapható ecsetelő (pl.Duofilm) használata javasolt még. A tyúkszem eltávolítása pedikűrös által lehetséges, de előzőleg bőrgyógyászati szakvizsgálatot javasolnék a biztos diagnózis felállítása céljából.

Kérdés: 2012. október 22., 21:13; Megválaszolva: 2012. október 25., 16:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrtünet a talpon
Tisztelt Doktornő! A jobb lábamon a nagylábujj talpi részén van néhány hólyag, melyek nem fájdalmasak, de ha a bőrkeményedést távolítom el...
Szemölcs a hímvesszőn
Köszönöm a választ Doktornő! E-recept formájában fel tudna nekem írni ilyen készítményt? Taj-számom: 044-306-632 Segítségét előre is...
Mi lehet ez?
Kedves Drnő! Virusos szemölcsöt állapítottak meg. 3 eve van az elvaltozas a talpamon. Se fagyasztás, se ecsetelés nem segitett. Egyre több jön...
Szemölcs
Szeretném megkérdezni őn szerint mik az esélyeim a gyógyúlásra. Kb fél éve jártam börgyógyásznál, a himveszőn több szemölcsöt vettem észre....
Szemölcs eltávolítás utáni seb
Tisztelt Doktor! Néhány hete megjelent egy, majd egy másik szemölcs is a testemen. Elég kényelmetlen helyen történt ez, a szeméremdombon kb...