Q8220 masztocitosys, GAPA

Dr. Váróczy László Úrtól szeretném megkérdezni.... cutan masztocitózist diagnosztizáltak nálam kb. 10 éve.... évente van nagy vérkép, hasi ultrahang, mellkasröntgen. eddig mindig minden rendben volt. Az idei vérképem is tökéletes, kivéve a GAPA indexet, amely 107. Időpontotom a bőrgyógyászatra csak 10 nap múlva van, de addig is, zaklatottságom miatt szeretném megkérdezni... hogy akkor most ez nagyon rossz? Mi történik ezután? (ha vicces akarok lenni: belefogjak még vastagabb könyvbe? ) :-) Arról is olvastam, hogy változókorban vagy valamely gyulladás hatására emelkedhet ez az érték... fájnak ízületeim is, gyulladás kivizsgálásra csontcintiográfián voltam, ahol a koponyámon találtak egy fokozott aktivitású területet, emiatt jövő héten koponya mri-re megyek.... esetleg kérjek a doktornőtől beutalot hematológiára, onkológiára, vagy ne csináljak semmit? mit javasol? Köszönettel: Pa.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza cutan mastocytosis témában

Tudomásom szerint az emelkedett GAPA score hematológiai betegségre utal, ezért keressen fel hematológust.

Kérdés: 2012. szeptember 26., 11:50; Megválaszolva: 2012. október 01., 19:40
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken