Sipoly? Gyulladás?

Üdvözlöm! Pár napig szúró fájdalmat éreztem Köldökömön belül egy piros, pattanásszerű "valami" van, melyből minimális mennyiségű, teljesen szagtalan váladék folyik ki. A köldök belső falán van, tehát nem a "lyuk" váladékozik, hanem a bőrfelületen levő "valami". Ez körülbelül 1-2 napja van, a váladékot ma vettem észre. Maga a "valami" 100%-ban olyan, mint egy pattanás, piros és a hegyén egy fehér "csúcs". Mivel az interneten utánanéztem, alaposan megijedtem a vérmérgezéstől és úgy egyáltalán a sipolytól. Szeretnék érdeklődni, hogy komolyan aggódnom kell-e, vagy elég, ha például Betadine-al fertőtlenítem és szárazon tartom? (Ha pár napon belül nem javul, természetesen felkeresném a háziorvosomat.) Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza bőrtünet témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg tényleg csak egy pattanásról vagy más ártalmatlan bőrjelenségről van szó, a sipoly kialakulása belbetegség nélkül nem valószínű. Természetesen mielőbb mutassa mag orvosának, addig megfelelő a kezelés, amit alkalmaz.

Kérdés: 2012. augusztus 24., 02:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 08:10
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése