• Koleszterin miatti bőrelszíneződés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő Pár hónapja sárgás színű elszíneződés jelent meg a szemem alatt. Úgy nézett ki, mintha csak begyült volna oda az alapozó, de persze nem lehetett letörölni.A háziorvosomnak megmutattam, ő vérvételt javasolt. A vérvétel kicsit magas, 5.6mmol/L összkoleszterint mutatott.HDL koleszterin normál értéken belül, triglicerid normálérték alatt (0,5mmmol/L).Pajzsmirigy normális, éhgyomri cukor kicsit magas, 5,2mmol/L.Sportolok, nem eszem sok húst, és nem vagyok túlsúlyos.Ő azt mondta ezzel nem kell foglalkozni, esetleg egyek több halat és oliva olajat.A kérdésem az lenne, hogy tudok bármit is tenni azért, hogy ezek a foltok eltünjenek a szemem alól?Vagy mostmár bármennyire sikerül esetleg diétával leszorítani a koleszterint azok már örökre ottmaradnak?köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a xanthoma témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne megmutatni bőrgyógyásznak is az elváltozásokat, kis bőrsebészeti műtéttel eltávolíthatóak. Nem feltétlenül áll mindig a háttérben magas koleszterin-szint, de a minimális emelkedés miatt állati zsírokban szegény étrend javasolt, omega zsírsavak szedése is javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 22:15; Megválaszolva: 2011. november 25., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés