• Benőtt köröm SOS!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két napja feltörte az új csizmám a jobb lábamat,amelyen a köröm egyébként is sárga,vastag,valószínűleg gombás.A problémám hogy a köröm mellett duzzadt,piros.Áztattam kamillás vízban és tettem rá dunsztkötést,amiben reszelt krumpli volt.Most jobb egy kicsit,ha nem rá koncentrálok akkor nem is fáj annyira,de ha igen akkor eléggé bizsereg.Igaz hogy minden agyban dől el?Mármint lehet hogy pár nap alatt rendbe jön ha úgy állok hozzá?Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm,nem szeretnék orvoshoz furdulni.Ha elmúlna a fájdalom elkezdeném canesproval ápolni.Mit tanácsol?Van még remény hogy ne kelljen leműteni?Várom mielőbbi válaszát!!Köszönöm!!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a körömgomba témában

        Kedves Kérdező! A körömágy gyulladás sok esetben meggyógyul Betadine kenőcsös párakötés használatát követően, de ha nem javul, bőrsebészeti beavatkozásra van szükség. Amennyiben a gyulladás azóta is jelen van, keressen fel bőrgyógyászt. A körömből kaparékos mintavétel javasolt, ezt követően lehet kezelést indítani, ha már előrehaladott gombás fertőzésről van szó, a szájon át szedhető készítmények hatásosak, ezért azt tanácsolom, emiatt is forduljon bőrgyógyászhoz. A gombás körmöt nem műtik, hatékonyan lehet kezelni, a benőtt körömnél is csak a körömszél rezekciója történik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 06., 13:56; Megválaszolva: 2011. november 07., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy