Meddig szedhető

Szeretném megkérdezni, hogy egyéb gyógyszerek mellett, a Medrol és Imurán együttesen meddig szedhető.Sjögre szindromás vagyok, emellett szemeimen nyíltzugú zöldhályog van, és nyelőcső fekélyem van.Legutolsó laborleletemben a vérsüllyedés 34 mm/h, Se CRP mennyiségi megh. 34, 5o mg/L.

Válaszukat köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza Sjögren-szindróma témában

Tisztelt Kérdező!

A Medrol és az Imuran akár évekig szedhető együtt. Ha zöldhályogja van, akkor a Medrolból jó lenne, ha minél kevesebbet szedne, de ezt a kezelőorvosa bizonyára tudja és a Sjögren-szindróma aktivitásának megfelelő legkisebb adagot adja Önnek. Ha a CRP emelkedett, akkor most valószínűleg van valamilyen bakteriális fertőzése, amit előszöris igazolni kell. Ha tényleg van ilyen, akkor antibiotikum kezelés szükséges és az Imurant néhány napig ki kell hagyni. De ezt is a kezelőorvosának kell irányítania.

 

Kérdés: 2009. december 07., 11:11; Megválaszolva: 2009. december 07., 11:11
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Sjögren-szindróma és...
Kislányom 1 hónapja született. Páromnál, már régebben diagnosztizálták a Sjögren szindrómát. Születéskor a kislányon bőrelváltozásokat ...
Ureaplasma autoimmun betegség esetén
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Egy évvel ezelőtt írtam már Önnek: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/autoimmun_betegseg/73784 Köszönöm...
SJÖGREN SZINDRÓMA
Mivel a fenti betegség viszonylag sok embert érint és az orvostudomány sajnos nem tart ott hogy tejes mértékben tudja a választ a gyógymódra...
sjögren sy.
Tisztelt Doktornő/Úr! 25 éves vagyok, 2 éve Sjögren sy-t állapítottak meg nálam (csak aspirint szedek) Szeretném megkérdezni, hogy a lassan 1...
Sjögren-H1N1
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy Sicca-syndroma (Sjögren) esetén javasolt-e a H1N1 oltás? A betegséget 1998-ban "mutatták...