Allergia okozta asztma

Tisztelt Doktornő! Két hónapja derült ki, hogy 54 évesen asztmám van.Bufomixet és Aeriust kaptam, amire jól reagálok.Sok-sok évvel ezelőtt már voltam allergia vizsgálaton, pár évig szedtem allergia gyógyszert is, de kb 5-6 éve az allergia semmilyen panaszt nem okozott.El is feledkeztem róla.Lehetséges az, hogy ennyi idő után az allergia asztma formájában jelentkezik? És ha igen, nem kellene ujabb allergia tesztet csinálni? Vagy amire egyszer allergiások vagyunk, arra tiz év múlva is allergiások leszünk? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tapsika60

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza allergiás aszthma témában

Kedves "Tapsika"!

Az aszthma, egy allergiás embernél, bármikor kialakulhat.

Az is előfordul, hogy az ember élete folyamán bizonyos allergiái enyhülnek, mások pedig újként jelentkeznek.

Ha úgy tapasztalja, hogy tünetei változtak, érdemes újabb allergia vizsgálatot végeztetnie.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. január 07., 22:01; Megválaszolva: 2015. január 07., 22:10
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám