• Örökölhető az allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én is és a párom is pollenallergiában szenvedünk gyermekkorunk óta. Leendő gyermekeink örökölhetik az allergiát vagy az allergiás hajlamot?

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia, öröklődés témában

        Az allergiára való hajlam örökölhető. Sajnos ez az öröklődési hajlam fokozódik a szülők allergiás betegségének a jelenlétével. Ha mindkét szülő allergiás, akkor annak a valószínűsége, hogy a gyermek is valamilyen formában allergiás lesz az 50% feletti. Nem a pollenallergia, vagy valamilyen speciális allergiaforma, ami öröklődik, hanem az allergiás válasz kialakulásának a feltétele. Így a gyermek allergiája lehet dermatitis atopica, allergiás rhinitis vagy allergiás asthma is, tehát nem maga a betegség csak az erre való hajlam örökölhető. Ennek ellenére megmarad az esély arra, hogy a születendő gyermek ne legyen allergiás. Minden esetre gyermekükre fokozottan figyeljenek, hogy minél előbb észlelhessék, és ha lehet, megelőzzék az allergia kifejlődését. Tisztelettel: Dr. Brugós László allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-03-28 15:26:41; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés