• Allergia??? Reggeli tüsszögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan problémám lenne, hogy már jó ideje, 1-2 éve azzal küzdök, hogy szinte minden nap reggelente, hajnal körül arra ébredek, hogy csavarja az orrom, és tüsszögnöm kell. Ilyenkor tüsszögök vagy 10-20at is közben elhasználok egy fél 100as csomag papírzsepit, aztán néhány óra elteltével átmegy, és napközben már semmi bajom nincsen. Az orrom viszont belül folyamatosan fáj és érdekes módon csak az egyik felén. Van mikor egyik van mikor a másik, és mikor felébredek arra hogy az orrom csavarja akkor is csak az egyik fele dugul és kell fújnom. Olyan érzés az orromban, mikor megérintem, mintha egy tű lenne benne, és mikor hozzá érek akkor belülről szúrná az orrom. Voltam allergia vizsgálaton, de az nem mutatott ki semmit. Viszont szoktam venni sefaller tablettát, az kicsit javít a helyzeten, akkor nem mindig tüsszögök, de teljesen az sem szünteti meg. Az allergológus javasolta, hogy vezessek tüneti naplót, hogy hátha kiderül mire lehetek allergiás, de igazán ahogyan megfigyeltem teljesen mindegy mit eszem vagy mit csinálok, mindig tüsszögök reggelente, és nagyon idegesítő és kellemetlen is. Szeretném tanácsát kérni, hogy allergiás tünet lenne vagy esetleg más oka is lehet a tünetemnek. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Létezik a rhinitiseknek (nátháknak) egy nem allergiás és nem is fertőzéses formája a vasomotor rhinitis. Ennek hátterében az orrnyálkahártya ereinek ismeretlen okú beidegzési zavara áll. Emiatt az erek hirtelen kitágulnak ill. összeszűkülnek, ez adja az ismert náthás tüneteket. Por, irritáló ágyneműtöltet (pl. gyapjú) pszichés hatások válthatják ki és provokálják. Jellemzően reggel okoz tüneteket. Antihisztamin tabletták és orrspray-k jó hatásúak lehetnek. Ezek közül sok recept nélkül is hozzáférhető.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 00:14; Megválaszolva: 2011. június 09., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés