Antibiotikum

Gyógyszerallergia lép fel az alábbi készítmények esetében: Sumetrolin, Zinnat, Cifran készítmények esetében. Háziorvosom szerint én penicillin érzékeny vagyok emiatt, és gondban van, hogy szükség esetén milyen gyógyszereket írhat fel nekem. Ez így igaz?

Dr. Gál Mónika válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Azon személyek, akik cefalosporinokra allergiásak- ilyen a Zinnat- 20% az esély, hogy penicillin adásakor- keresztallergia lép fel és a készítmény allergisá tüneteket okoz. Mivel ez nem elhanyagolható százalék, minden esetben a kezelőorvosáé a döntés, hogy javasolja -e a penicillinszármazékot, vagy esetleg tudja helyettesíteni egyéb készítménnyel.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 09., 17:37 ;Megválaszolva: 2011. március 10., 11:37
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Kérdések vegyszerekre, illatanyagokra...
Tisztelt Doktornő! Rengeteg élelmiszerre, vegyszerre, pollenre allergiás vagyok. Az utóbbi hónapokban egyértelműen beazonosítottuk, hogy szervezetem...
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...