Rinopanteina+orrspray

Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 2 éve allergiás poratkára. Aeriust szed 5ml 1x. Év elején beteg volt torokgyulladása volt. Mikor meggyógyult bedugult az orra.Nasivin orrcseppet adtam neki, de mivel azt nem lehet hosszabb távon adni egy hét után megint doktornőhöz mentünk és kaptuk ezt a rinopanteina orrkenőcsöt ami nem sokat használ. Kérdésem az lenne, hogy emellett lehet e valamilyen orrsprayt használni? Pl Sterimar? Ha nem javul az állapota több hete be van dugulva az orra írnak fel neki valami komolyabb esetleg steroidos orrsprayt? Hallottam már ilyet mikor allergiavizsgálaton voltunk ott is mondta a doktornő, hogy majd lehet ilyenre is szükség lesz.De eléggé félek az ilyen erős gyógyszerektől. Gyerekorvos írhat fel ilyet? És milyen következményei lehetnek ha sokáig be van dugulva az orra a kellemetlenségen kívül? És milyen mellékhatásai vannak a steroidos orrspraynek? Sajnos a mi gyerekorvosunk nem nagyon tájékozott allergia gyógymódjai terén. Mikor meglett a teszt eredménye amit fenn írtam annyit mondott, hogy nem nagyon lehet vele mit teeni. Ezért próbálok innen is segítséget kérni mert Tiszafüreden élünk a legközelebbi allergológia Debrecenben van 80 km-re. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza allergia témában

Tisztelt Hölgyem!

Az allergiás nátha kezelése, ha elsődlegesen orrpanaszok vannak, akkor szteoidos orrsprayn alapul. Azt nyugodtan kaphatja valaki akár éveken át, nem lehet rászokni, viszont elég jó gyulladáscsökkentő. Sajnos ennél jobb szer nincs. Persze meg lehet próbálkozni sóoldattal is, ha szerencséjük van, az is javít, legalábbis az allergéneket lemossa az orrnyálkahártyáról.

A szteroidos orrsprayknek is lehet mellékhatása, de szerencsére az elég ritka. Néha a szaglás romolhat tőle, illetve egyes betegeknek az orrát száríthatja. De egyáltalán nem gyakoriak a mellékhatások.

Ezt bárki orvos felírhatja, pl. háziorvos is.

Kérdés: 2011. január 25., 13:33; Megválaszolva: 2011. január 26., 18:40
Kérdések és válaszok: Allergia
Minden napom rettegés az allergiáim...
Üdvözlöm. Tavaly háromszor volt súlyos allergiás rohamom. Egyszer egy antibiotikum miatt, kétszer pedig hajfestéktől. Voltam allergia vizsgálaton...
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem