Kicsit részletesebben...

Tisztelt Doktornő!

Leírnám az előzményeket:

Először Pesten, a Szabolcs utcai korházban volt Édesanyám vizsgálaton, még 2006-ban. Ott csak pár pöttyöt tettek a karjára, és abban voltak:   Dp-Df-kutya-macska-hörcsög-tengeri malac-toll-ló-gombakeverék-fa-fű-kukorica-gabona-gyom-parlagfű; és ez mind negatív volt.

Van azonban néhány dolog, ami ő maga figyelt meg az évek során: pl a repcétől fullad, meg az olajtól, virágtól is, a bodzától meg tüsszög. Nem bírja a hypo-t és a gázolajat sem.

Dunaújvárosban is volt allergiavizsgálaton, de ott még csa pöttyöket sem tettek a karjára, csak mindig írtak neki valamit.

Amit eddig próbálgattak rajta:   Seratide diskus - Rhinocort spray - Opticrom szemcsepp -    Nasonex spray - Emadine szemcsepp - Pulmicort puff - Oxis - Ventolin - Claritine tabletta.    

Most van Erolin tablettája, de nem tudjuk mire. Szemcseppet és orrspray-t már nem vesz, mert semmi hasznát nem látja. A fulladására jó a Beroduál spray, ez az egyetlen, amihez ragaszkodik, mert ez jó. De ez az aszmájára van, nem az allergiára. Az Erolin tabletta állítólag allergiára van, de semmit sem tapasztal, semmi változás, ha beszedi, ha nem. A körzeti orvos azt mondta, azért kell, hogy ne viszkedjen. Hát nem jött be ez sem.     

Laborban volt még párszor, ahol egyszer azt állapították meg, hogy vashiánya van, máskor meg azt, hogy sok a vérzsírja. A háziorvosunk szerint azonban ezek az adatok normálisak, csak nem véradáshoz (korábban rendszeresen járt édesanyám vért adni, újabban ezek miatt nem tehette) . 

Kérem Önt, ha ezek ismeretében tud bármilyen tanáccsal, ötlettel szolgálni, szíveskedjen leírni!

Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne még tovább vizsgálódni egyéb irányba is, egyéb allergiavizsgálatokat javasolnék, hiszen csak néhány dolog lett kivizsgálva, de emellett egyéb irányba is szükséges lenne néhány vizsgálat, ugyanis cukorbetegség, immunológiai ok, endokrinológiai ok is állhat a háttérben, ez ügyben belgyógyászati szakrendelést kell felkeresni. Az allergia további kivizsgálása miatt egy nagyobb allergológiát keressenek fel, például a SOTE allergológiáját, itt sokkal több vizsgálatra van lehetőség. Az fontos, hogy a vizsgálatok előtt édesanyja hagyja ki a gyógyszert, de ezt az orvos el fogja mondani a szakrendelésen.

Kérdés: 2010. március 19., 15:42; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:42
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...