Piros folt

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

Édesanyám több hónapja talán már egy éve tartó panasza miatt fordulok Önhöz. A probléma a következő lenne: nos kb. éve jelentek meg azok a piros foltok édesanyám testén, ami csalánkiűtésre emlékeztet valamint viszket is..Sajnos nem tud elmenni allergiás vizsgálatra, mert a háziovos tanácsa szerint szednie kell a XYZAL nevű gyógyszert.Ezt  két naponta szedi. Azt hiszem 1 szemet. Akkor hogyan menjen el egy allergia vizsgálatra, ha gyógyszert szed? Hogyan tudná azt a néhány napot "kibírni", hogy  meg tudják vizsgálni, hogy mégis mi okozza a kiűtést és a vele járó viszketést?

Mit tudna tanácsolni?

Köszönettel

Andi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

Kedves Andi!

Valóban ki kellene bírni a gyógyszermentes napokat, megpróbálható olajos rázókeverék használata. Javaslom még, hogy diétázzon is az édesanyja, a legtöbb esetben étel vagy gyógyszer okozza a kiütéseket. Az egyéb gyógyszereket is tekintsék át, talán ott van a kiváltó ok.

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. március 16., 12:45; Megválaszolva: 2010. március 16., 12:45
Kérdések és válaszok: Allergia
Várandósság - allergia
Gyógyszer allergia
Allergia kezelése
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán...
Arcdagadás
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám...
Kollagén allergia?
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus...