• Szájzsibbadás-allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt válaszoló orvosok!

        Van egy 13 éves kislányom aki  szinte a születésétől fogva étellargiás.Kerültünk minden olyan ételt ami reakciót váltott ki nála még kiskorában, tehát viszonylag tünetmentes volt. Most viszont 1-2 hónapja próbálkozunk azon ételek fokozatos bevezetésével amik régen bőrkiütést, ekcémát, fejfájást stb váltottak ki nála(pl.kakaó, tejpor, ecet...tehát nem egyszerűen tej, -vagy lisztérzékeny)hátha kinőtte ezeket.Úgy tűnt, nem lesz gond......

        2napja arra panaszkodott hogy náthás, fáj a feje, szédül, néha ég az arca(ő úgy mondja mintha felment volna a vérnyomása), gyengének érzi magát, fáj mindene és zsibbad, fáj és viszket a szája széle és mintha szájkontúrral lenne kihúzva, sötétebb a szélén...Emellett idegesebb, sirósabb.Leírok minden tünetet amit a napokban produkált mert nem tudom mi az ami számít. Azt gondoltam, megfázott, nem gondoltam az allergiára csak az a szájkontúr hívta fel a figyelmem, nem tudom hova tenni és igy utána olvastam.Lehetnek ezek az ételallergia tünetei? És ha igen, mennyire súlyosak? Mi  a teendő ha szájzsibbadás nem múlik el?

        Vagy esetleg utalhatnak a tünetek más betegségre is?

        Még eszembe jutott hogy pár napja a halántékán egyik oldalt szúrást érzett, talán 1-2 napig.Nem tudom hogy van e ennek jelentősége.

        Köszönöm a ssegítséget, tanácsot!

        Tisztelettel

                  K.Gy

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező!

        Leginkább úgy tűnik, hogy a megfázás kombinálódott az allergiával. Azt tanácsolom keressenek fel egy allergológust és beszéljék meg vele, hogy szeretnék megpróbálni azokat a táplálékokat bevezetni a lánya étrendjébe amire allergiás volt vagy az. Ezt általában ellenőrzés mellett szokták csinálni, ma már egyre elterjedtebb ez a terápia, deszenzibilizációnak hívják. Addig adjon neki Calcium pezsgőtablettát mindenképpen, ha a tünetek fokozódnak forduljanak mindenképpen orvoshoz azonnal és most egyenlőre kerülje azokat az ételeket, amire allergiás.


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-17 11:59:30; Megválaszolva: 2010. február 17., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.