• Arc és száj dagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         

        Anyósom 85 éves nagyon jó szellemi és fizikai erőben van. Egy pár éve, kb. 2-3 éve feldagadt az arca, bekerült a sürgősségi osztályra ahol 3 napig megfigyelés alatt állt és szteroidos infúzióval kezelték. Utána mindenféle vizsgálatot elvégeztek nála (UH, hasi CT., Rtg. Tüdőgondozóban allergia tesztvizsgálat és vérből valamilyen allergia vizsgálat, teljes vérkép). Minden eredménye rendben volt azt mondták nem tudják mire allergiás.

        Az utóbbi egy évben 2? 3 havonta feldagad a szája, a jobb arca, aztán a bal arca, van amikor az egész teste viszket. Mindig csak a sürgősségi osztályra kerül ahol infúziót kap és aznap haza is küldik Próbált már sok mindent kihagyni az étkezéséből, kisérletezik magán de semmi nem segít. Az orvosok tétlenül állnak a problémával szemben, nem küldik sehová, hogy kiderítsék mi okozza ezeket a tüneteket. Fél, hogy egyszer a nyelve dagad be és megfullad.

        Allergológus Aeriust javasolt. amit rendszeresen be is vesz. Egyéb gyógyszereket nem nagyon szed, csak vérnyomáscsökkentőt.

         

        Kérem, tanácsoljon valamit, kis városban élünk, de elvisszük kivizsgálásra bárhová, csak nem tudjuk, hová és kihez fordulhatunk.

        Válaszát előre is megköszönöm, tisztelettel: Nagy Anna Mária

         

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező!

        Egyes vérnyomáscsökkentők okozhatnak ilyen problémát. Milyet szed az édesanyja? Milyen allergiavizsgálat történt? Egyéb gyógyszert szed akár alklamanként, esetleg táplálékkiegészítőt? Kérem, ezeket írja meg, szükségesek a válaszhoz.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-08 12:39:16; Megválaszolva: 2010. február 08., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: