Allergia vagy más?

November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja fennáll, hogy az orrom bedugul és a mellkasomon át a gyomorszájamig nem kapok levegőt, a gyomromon pedig mintha ülne valaki. Ez 3 hónapja még csak időnként volt, az utóbbi időben folyamatossá vált. Sokszor érzek egy erős nehéz szagot az orromban, ami a fürdőszoba kivételével megvan, a többi helyiségben különböző erősséggel érzem. De csak én érzem, a családom többi tagja nem. Egyébként a szaglásom megvan, nem ment el egy pillanatra sem, sőt nekem mindig az volt a bajom, hogy irritált sokféle illat, túlérzékeny vagyok. Ha nehezen kapok levegőt és egy nagyot beszívok a számon át, akkor ég a mellkas és a gyomorszáj és ingerel a köhögés. Maszkot nem tudok hordani, mert egyből az előbb leírt tünetek jönnek elő és le kell vennem. Most allergia vizsgálatra várok, 2 hete nem szedem a Xyzal, amit azért írtak hátha allergiás vagyok, vizsgálatok nélkül. Most az orr-fül-gégészeten DYMOSTA orrsprayt, hogy próbáljam 2 hétig, ha nem javulok hagyjam abba. Ezt használhatom-e az allergiavizsgálatra várva? Voltam már orr-fül-gégészeknél, december közepén tüdőgyógyásznál (refluxot állapított meg), gasztroenteorológusnál (gyomorükrözéssel), kardiológusnál. Izotóp kontrollra is megyek, mert rosszabbodott az eredményem. Most a háziorvosom nyugtatót írt amitől még rosszabbul, még gyengébb vagyok. Fő panasz az orrdugulás-mellkas-gyomorszáj vonalon a nehézlégzés. Kihez tudok még vizsgálatra menni, aki érdemben tud segíteni? Mert másodszor vagyok itthon egy hónapos táppénzen és mivel nincs levegőm rendszeresen a maszkot nem tudom viselni, így még esélyem sincs dolgozni, felmondani nem akarok. Lehet-e maszkviselés alól felmentést kérni ha az embert betegség gátolja a viselésben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza orrdugulás, nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján elsősorban én is Reflux betegségre gondolok, aminek a kezelése nehéz, és hosszadalmas. A kellemetlen szagok miatt még fogászati vizsgálatot javaslok. Nehézlégzéses panaszai lehetnek stressztől, vagy inaktív életformától, ami a lassan egy éve tartó világjárvány miatt nagyon gyakori jelenség.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. február 13., 18:17; Megválaszolva: 2021. február 14., 16:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával
Alkohol utáni szorongás, gyors...
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban...
Újra előjöttek rajtam a...
Tisztelt Doktor Ur/No! 15 éves koromban nagyon durva allergiás reakcióim voltak (angioödéma,csalánkiütések testszerte,volt hogy a teljes arcom...
Kérdés allergiáról
Tisztelt Doktornő. Olyan kérdésem lenne hogy a feleségemnek 1.5 éve folyamatosan el van dugulva az orra, mindig fújni kell valamint folyamatosan köhög...