• rovarcsípésre megkésett allergiás reakció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktórnő! Kb. három vagy négy napja a karomon megcsípett egy kisméretű darázs/vagy méh. Abból gondolom, hogy darázs,hogy nem maradt benne a fullánkja a bőrömbe. Persze ettől még lehetett aká méh is, annyi féle van, és nem vagyok szakértő. Akkor kicsit égett, de nem volt elviselhetetlen. Apró, (mint egy normál szúnyogcsípés) duzzanat lett, de semmi több. Még egy két napig éreztem, majd ma reggelre a csípés helye alatt vöröses viszkető, égő duzzanat keletkezett. Más tünete nincs, csak roppant mód viszket. Normális ez, hogy napokkal később ilyen reakcíóm van? Kell ezt kezelni, vagy el fog múlni magától hamar? Csatolok képet a karomról. Még a csípés okozta apró lyuk is látszik. :O Segítségüket előre is köszönöm. Attila

        Dr. Bodnár Edina válasza a Csípés témában

        Kedves Attila! Allergiás reakció mellett valószínű hogy egy kis baktérium fertőzés is került a csípésbe. Fucicort kenőcsöt javaslok kötésben.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 27., 23:44; Megválaszolva: 2019. szeptember 05., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: