rovarcsípésre megkésett allergiás reakció?

Tisztelt Doktórnő! Kb. három vagy négy napja a karomon megcsípett egy kisméretű darázs/vagy méh. Abból gondolom, hogy darázs,hogy nem maradt benne a fullánkja a bőrömbe. Persze ettől még lehetett aká méh is, annyi féle van, és nem vagyok szakértő. Akkor kicsit égett, de nem volt elviselhetetlen. Apró, (mint egy normál szúnyogcsípés) duzzanat lett, de semmi több. Még egy két napig éreztem, majd ma reggelre a csípés helye alatt vöröses viszkető, égő duzzanat keletkezett. Más tünete nincs, csak roppant mód viszket. Normális ez, hogy napokkal később ilyen reakcíóm van? Kell ezt kezelni, vagy el fog múlni magától hamar? Csatolok képet a karomról. Még a csípés okozta apró lyuk is látszik.: O Segítségüket előre is köszönöm. Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Csípés témában

Kedves Attila! Allergiás reakció mellett valószínű hogy egy kis baktérium fertőzés is került a csípésbe. Fucicort kenőcsöt javaslok kötésben.

Kérdés: 2019. augusztus 27., 23:44; Megválaszolva: 2019. szeptember 05., 16:44
Kérdések és válaszok: Allergia
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés
Immunglobulin E nagyon magas