Allergia gyógyszer terhesség előtt

Tisztelt Doktornő! Parlagfűre és fekete ürömre vagyok allergiás, tehát ha szeretném elkerülni a kínzó tüneteket, akkor lassan célszerű lenne elkezdenem az allergia elleni kezelést. Ősszel azonban teherbe szeretnék esni. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire tanácsos egy terhesség vállalása előtt allergia elleni gyógyszert (Lordestin) vagy orrsprayt (Flixonase) használni. Melyik a biztonságosabb illetve kevésbe káros egy jövendő magzatra nézve, vagy mennyi idővel a teherbe esés előtt javasolt már abbahagyni az alkalmazást? Ön szerint jobb inkább el sem kezdeni használni vagy esetleg némi szünet után már nem okozhat gondot? Tanácsát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza allergia kezelése terhesség idején témában

Kedves Kérdező!

A Flixonase orrspray-t használhatja a terhesség előtt, és a tünetek megléte esetén a terhesség alatt is. Lordestint, vagy loratadin hatóanyagú antihisztamint szedhet a terhesség előtt, elegendő akkor abbahagynia, ha már várandós.Nem szükséges szünetet tartania. Amennyiben erős allergiás tünetei vannak, célszerű a gyermekvállalást az allergia szezon utáni időszakra terveznie.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 17., 12:59; Megválaszolva: 2015. augusztus 17., 22:23
Kérdések és válaszok: Allergia
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás