Corylia Neo- szedhetem e várandósan?

Kedves Doktornő! Fiatal korom óta (kb. 17 éves) pollenallergiám van szezonálisan,késő tavasztól őszig. Évek óta járok tüdőgondozóba ahol gyógyszert (Desloratadine 5mg) és allergiás orrsprayt írtak fel. Jelenleg várandós vagyok (32 hetes) ,gyógyszert nem szedek. Egyenlőre nem indult be az allergiám,de amikor többet tüsszögtem vagy el volt dugulva az orrom betegség miatt Corylia Neo homeopátiás bogyót szedtem,max. 4-5 szemet egy nap.Felhívtam a nőgyógyászom hogy szedhetem e ezt állapotosan akár majd az allergiámra és hogy szedhetem e mint készítményt. Azt mondta "szerintem igen". Ez nem volt teljesen meggyőző számomra, valamint a barátnőm aki biológus végzettségű és gyógyszergyárban dolgozott megijesztett azzal a hozzászólásával hogy az egyik összetevője a napi maximális adag bevételénél sejtméreg hatású. Nehéz ezt elhinni,de mindenesetre erről szeretném kikérni a doktornő véleményét valamint arról hogy valóban szedhetem e ezt várandósan és később a szoptatás alatt? Vagy valami más készítményt tud e nekem ajánlani? Friss eredményem nincs,csak ez a kb. 15 évvel ezelőtti,miszerint a parlagfűre, porra,atkára vagyok allergiás. A tüneteim erős és sok tüsszögés, teljes orrdugulás-takonnyal teltség, fáradtság. Köszönöm válaszát!

Dr. Hangonyi Csilla válasza allergia kezelése terhesség idején témában

Kedves kérdező!

Homeopátiával nem foglalkozom, a készítményeiket sem ismerem, így erről nem tudok véleményt mondani. Orvosként azt javaslom, hogy terhesség idején csak olyan készítményt szedjen, aminek pontos összetétele ismert, és klinikai vizsgálatok igazolják hatását, illetve ismerjük az esetleges mellékhatásait. Amiket biztosan használhat, azok az antihisztamin, vagy szteroid tartalmú orrsprayk, az antihisztamin szemcseppek. Amennyiben ezek mellett erős allergiás tünetei vannak , régóta ismert antihisztamin tablettát is vehet be , (pl: Claritine, Desloratadin, Aerius) .

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. május 24., 19:18; Megválaszolva: 2022. május 24., 20:48
Kérdések és válaszok: Allergia
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Tartós beteg igazolás...
Tisztelt Szakértő! Van egy 6 éves kisfiam, aki multiplex allergiás (tej-tojás, banán) . 9 hónapos kora óta tejmentesen étkezik. Előfordult az...
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?