darázscsípés

Kedves Doktornő/Úr! A lányom bőre nagyon megdagad, ha szúnyog csípi meg. Borzasztóan félek, hogy a darázscsípésre allergiás (lehet) fentiek alapján. Tavaly egy megcsípte, nagyobb baj nem történt, de az, hogy allergiás-e, állítólag a 2. csípésnél derül ki. Ez igaz? Akkor továbbra is aggódnom kell.? Vagy bármikor súlyosbodhat, tehát nem igazán lélegezhetünk fel mi szülők soha? Ha az ember megveszi az adrenalin injekciót, és mondjuk enyhébb tüneteknél is alkalmazza, attól lehet baja a gyereknek vagy az kifejezetten csak nagyon súlyos, anafilaxiás sokk esetén alkalmazható? köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

Kedves Kérdező! A feldagadó szúnyogcsípésekből egyáltalán nem következik a darázsméreg allergia. Valóban csak a 2. csípés után lehetséges a súlyos allergiás reakció. Csak annyit tud tenni, hogy igyekeznek megelőzni az újabb csípést, kalciumot, Revicet szopogatótablettát ad neki csípés esetén. Az adrenalin injekció indokolatlan beadása igen veszélyes, mindenképpen kórházi megfigyelés szükséges utána a keringési, szívritmuszavar stb. mellékhatások veszélye miatt! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2014. május 28., 11:22; Megválaszolva: 2014. május 31., 06:25
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia