Milligest fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr! Második gyermekemet szültem októberben. 1 hete kezdtem el szedni a Milligest fogamzásgátlót. Azóta kiütéseim vannak. Lehetséges, hogy el fognak múlni a kiütéseim, ha a szervezetem megszokja a tablettát? Vagy inkább próbáljak ki mást? Első fiam előtt is ezt a fogamzásgátlót szedtem, akkor nem volt vele probléma. Gyógyszerallergiám is van. Ha olyan gyógyszert szedek be, amire allergiás vagyok, akkor is ilyen kiütéseim vannak, mint most. Ha szedem tovább (hátha elmúlnak a kiütések) , akkor is véd terhesség ellen? Válaszát előre is köszönöm

Dr. Árki Ildikó válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben kiütései jelentkeztek a fogamzásgátló szedése óta, akkor lehetséges, hogy allergiás a készítmény valamelyik összetevőjére.

(allergia bármikor kialakulhat) . Azt javaslom, hogy ne szedje tovább ezt a készítményt, keresse fel nőgyógyászát, beszélje meg vele a problémát, addig is más biztonságos fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 12., 00:33 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 13:58
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Kérdések vegyszerekre, illatanyagokra...
Tisztelt Doktornő! Rengeteg élelmiszerre, vegyszerre, pollenre allergiás vagyok. Az utóbbi hónapokban egyértelműen beazonosítottuk, hogy szervezetem...
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...