Algopiryn allergia?

Tisztelt Dr Nő/Úr! A problémám az, hogy Algopiryn és Saridon szedésekor a torkom beszűkül és viszkedni kezd a torkom, szeretném megtudni, hogy milyen típusi lehet az allergiám, és esetlegesen még milyen gyógyszereknél fordulhat elő, hogy a ható anyagra lehetek-e allergiás, vagy más egyébre? Ezek a tünetek még az asztma diagnosztizálása előtt történtek. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csáki Csilla válasza gyógyszer allergia témában

Kedves Kérdező!

Vérvizsgálattal tisztázható, Algopyrinre ill. Paracetamolra (Saridon) konkrétan allergiás-e. A Svábhegyi Gyógyintézetben (l. adatlapom) felnőtt betegek is jelentkezhetnek magán és TB finanszírozott rendelésre is, itt el tudjuk Önnél végezni a gyógyszerallergia ill. egyéb allergia irányú vizsgálatot!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. november 30., 20:01 ;Megválaszolva: 2012. december 06., 07:36
Kérdések és válaszok: Allergia
Lehetett gyógyszerallergia?
Tisztelt doktonő/ úr! Múlt hét pénteken este viszkedő csalánkiütés jelent meg a hasamon és a combjaimon illetve két három apró kis dudor a...
Allergiás reakció
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy voltam ügyeleten, mert fájt a lábam (2hete) és el is kezdet zsibbadni.Kizárták a...
"A torkom, a nyelvem, a szám...
A O.R.F.I.-ból /M.0690-R. A, k.m.n.-M 0690 R. A., k.m.n.-I10H0 Hypertónia, -M4780 Egyéb spondylosis, -J4400.idült obstruktiv tüdőbetegség heveny alsó...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...
Normális-e a fogyásom
Tisztelt Doktornő! Augusztus végén derült ki, hogy tej-tojás intoleranciám/allergiám van. Dietetikus javaslatára teljesen mellőzöm a tej és...