Piros foltok, pöttyök kisfiamon!

Kisfiam testén (15 hós) több, mint másfél hónapja jelentek meg apró piros pöttyök. Szabályosak voltak, inkább rózsaszínesek. Aztán kb. 1 hete már nagyon csúnyák lettek, színük sötétedett, majdnem bíbor színre változott, nagyobb "pacák" lettek és folyamatosan előjönnek, csökkennek- de nem igazán múlnak el, vagy ha esetleg valamelyik eltűnik, jön helyettük más. Orvos szerint lehet ételallergia, de akár fertőzés is. Egész kiskorától minden este hőemelkedése van, amire a doktorunk sokáig a fogait hitte bűnösnek. Tegnap fejeztünk be egy 1 hetes antibiotikum kúrát, mert a vizeletében a tenyésztés E. coli baktériumot mutatott ki.Néha köhigcsél is, naponta kb. 2-3 alkalommal. Vettek vért, vizeletmintát, kórházban eddig ezeken a vizsgálatokon vagyunk túl, ill. a bőrgyógyászatin. Aggódom, mert 1 hónap alatt sokat rosszabbodott a helyzet és még mindig nem tudjuk a választ, hogy egyáltalán allergiára gondoljunk-e?! Kérem adjon tanácsot! Egy nagyon aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

A kiütéseket elvileg valóban okozhatja ételallergia, lisztérzékenység, de vírusfertőzés vagy maga a húgyúti fertőzés is. Ugyanez vonatkozik a hőemelkedésekre is, bár itt a rejtett vizeletfertőzést gyanítom a háttérben- ezt ki kell alaposan kezelni és kontrollálni, nem tér-e vissza ill., hogy milyen húgyuti rendellenesség állhat a fertőzés hátterében. Módszeres kivizsgálás segíthet az összefüggések kiderítésében, ez zajlik éppen kisfiánál a kórházban!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. június 23., 22:04; Megválaszolva: 2012. június 25., 07:32
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?