Allergia és tetanusz

Tisztelt doktornő (úr)! Két hónapja, lakásfelújítás közben szögbe léptem és tetanusz oltást kaptam.Kérdezték előtte, hogy szedek-e valamilyen gyógyszert, de megfeledkeztem róla (nem tudom van-e jelentősége) , hogy Nasonex orrsprayt használtam. Az oltás óta állandóan rosszul érzem magam, nehezen veszem a levegőt, fáradékony vagyok és egyéb allergiára utaló tüneteim vannak.Három napja végre allergia-tesztet csináltak a fülorrgégésznél, ahová krónikus orrmelléküreggyulladás miatt mentem. Mint kiderült, allergiás vagyok nyírfapollenre, fűre, háziporatkára, macskára, kutyára, sőt lószőrre is. Még várom a vérvizsgálat eredményét, amiből kiderül milyen élelmiszerekre vagyok még allergiás. Az orvos Aeriust írt fel, amit már szedek, de semmi változást nem érzek. Az egyik kérdésem az volna, hogy mennyi idő múlva kellene jobban éreznem magam? Vagy más gyógyszert kell kérnem? A másik kérdésem pedig a tetanusz oltással kapcsolatos. Lehetséges, hogy az oltás erősítette fel a meglévő, de sokkal kisebb fokú allergiámat? Ha igen, meddig tarthat ez a (mellék) hatása? Tehetek valamit ellene? Válaszát előre is köszönöm K Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Tüneteinek a tetanuszoltáshoz nincsen semmi köze, de a lakásfelújítás kapcsán felkavart pornak, penésznek könnyen lehet. Amennyiben az Aerius nem használ 1 hét szedés után sem, akkor már érdemes visszamenni és a gyógyszer mellé speciális gyulladás csökkentő orrsprayt kérni!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. június 08., 20:28; Megválaszolva: 2012. június 17., 20:06
Kérdések és válaszok: Allergia
Minden napom rettegés az allergiáim...
Üdvözlöm. Tavaly háromszor volt súlyos allergiás rohamom. Egyszer egy antibiotikum miatt, kétszer pedig hajfestéktől. Voltam allergia vizsgálaton...
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem