Antibiotikum- nem múló viszketés egész testen

Kedves Dr nő! A problémám a következő: kb két hete "bedurrant" a mandulám és 38 fok körüli lázam volt. Sajnos orvoshoz nem mentem el, elkezdtem szedni a megmaradt augmentint, ami otthon volt. A mandulám helyrejött, lázam sem volt, viszont az 5. nap körül elkezdtem viszketni az egész testemen. A vakarás következtében pedig pici (fél mm átmérőjű kb) duzzanatok lettek, de amint a vakarást abbahagytam elmúltak. Az augmentint - feltételezve, hogy ez okozza- abbahagytam. Viszont emiatt pár nap múlva ismét nagyon bedagadt a mandulám és fájt a torkom, lázam nem volt. Elmentem háziorvoshoz, aki egy vérvételt követően azt mondta, hogy valószínűleg vírus, feküdjek, szedjek c vitamint, és bioparoxot. Így is tettem, kezdek jobban lenni, viszont már majd egy hét eltelt, hogy az antibiotikumot nem szedem, mégis elő-előjön az egész testes viszketés. Allergiám elvileg csak tollra, házi porra, macskaszőrre van. Augmentinre sosem volt. Várom válaszát! Előre is köszönöm, Vajda Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza allergia témában

Kedves Kata!

A vírusos és a bakteriális fertőzések is okozhatnak testszerte viszkető kiütéseket. Szedjen antihisztamint, használjon a kiütésekre olajos rázókeveréket. Ha a fertőzés után is lesz kiütés, allergológiai kivizsgálás javasolt, illetve mivel nem zárható ki gyógyszerallergia sem, a jövőben érdemes a penicillin hatóanyagú antibiotikumokat kerülni.

Kérdés: 2012. április 27., 09:26; Megválaszolva: 2012. április 30., 15:05
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia vagy más?
November vége december elején volt egy tüdőgyulladásom. Láz nem volt, gyorsteszt és PCR teszt negatív volt. A fő tünet, ami most már 3 hónapja...
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?