• Folyamatos nátha

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Már több mint 2 hete folyamatosan folyik az orrom, náthás vagyok. Először úgy kezdődött, hogy lázas lettem, fájt a torkom, és náthás lettem. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy csak egyszerű megfázás, és hogy szedjek paracetamol tablettát. A többi tünet valóban elmúlt 3 nap alatt, miután coldrex tablettát szedtem, de a nátha nem. 1 hét letelte után már nagyon kellemetlenné vált, ugyanis nem bírtam aludni, mert folyton arra ébredtem, hogy be van dugulva az orrom, és nem kapok levegőt. Ekkor vettem Rinathiol cold orrsprét. tökéletesen elmulasztotta a tüneteket, mindaddig amíg használtam(naponta 3-4x) de több mint 1 hétig nem lehet használni, ezért abbahagytam. Most már több mint két hét eltelt, és nagyon szenvedek, mert 5 percenként fújnom kell az orromat, esténként alig alszom, mert mindig be van dugulva. Sajnos most nem áll módomban alaposan kivizsgáltatni magamat, mert szakdolgozatot írok, mellette dolgozom, és suliba járok. Egyáltalán egy perc időm sincsen, és ez a nátha féle igencsak megnehezíti a napjaimat. Gondoltam arra, hogy allergia, de semmilyen más tünet nem párosul hozzá. Sosem voltam semmire allergiás. Most ami újdonság, hogy 3 hónapja lett kutyánk, de egész gyerekkoromban végig volt kutyánk, és nem voltam rá allergiás. Most pár évig nem volt, de most újra lett. Ezért kétlem, hogy amiatt lenne, bár nem zárom ki, csak nagyon bízom benne, hogy nem ez az oka. Mit tehetnék most? Mi segíthetne? Próbáltam sópipát is, de nem segített, és a Rinathiol sem hatásos már, mint azelőtt. Mi lehet ez? Van bármilyen gyógyszer, ami ezt elmulasztaná? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Javaslom, hogy addig is, amíg nem tudja kivizsgáltatni magát, vegyen vény nélküli allergiagyógyszert (pl. Claritine akut) és szedje azt! 5 nappal a vizsgálat előtt viszont hagyja abba a gyógyszerszedést. Jelentkezzen be gégészetre vagy allergológiára allergiavizsgálatra! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. április 16., 17:45; Megválaszolva: 2012. április 18., 07:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: