• Darázs csípás allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Már 12 éves korom óta van, méh-és darázs csípés allergiám amit akkor vér teszttel is igazoltak. Az elmúlt pár évben sikerült ugyan elkerülnöm, hogy csípés áldozata legyek. Azonban a napokban sikerült egy méhcsípést elszenvednem. A mostani reakcióim azonban súlyosabbak voltak mint gyermekkoromban, a nyakam és a szám is feldagad, körülbelül 40 perccel a csípés után, és légzési nehézségeim is voltak.De még épp időben sikerült orvoshoz eljutnom. A kérdésem az lenne hogy az elmúlt években van e valami kezelési módszer ami hatékony lehet? Régen hallani lehet az injekciós kezelésről.Nem tudom hogy az ilyen kezeléseket hol végzik és honnan tudok ezekről informálódni? (Csongrád megyében, Csongrádon lakom).Illetve még azt szeretném megtudni hogy milyen vénynélküli/illetve vény köteles gyógyszereket, tarthatnék magamnál amik esetleg a csípés után lassíthatnák a folyamatot.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A darázsméreg allergia nagyon komoly, életveszélyes állapot, ezért feltétlenül utána kell járnia! Amennyiben beigazolódik az allergiája, ingyenes injekciós immunterápiás kezeléssel gyógyítható. Ezt egyetemi allergológiai központokban végzik, gondolom az Ön esetében a Szegedi Klinikán. Az immunterápia elkezdése mellett önbelövő életmentő gyógyszert is fel kell iratnia és mindig magánál hordani! Tablettákkal ez a veszélyes anafilaxia nem kezelhető biztosan! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. március 20., 19:48; Megválaszolva: 2012. március 23., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.