• Allergia pánik!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2 éve kezdődött a problémám egy váratlan fémallergia keretében, a füleimen jelent meg ekcéma az ezüst fülbevalótól. Miután megváltam ékszereimtől, természetesen a probléma megszűnt. Pár hétre rá a jobb gyűrűsujjam kezdett hámlani, majd az első szokatlan tünet a baromfiallergia volt: hányinger, hasmenés, szédülés kísért egy-egy étkezést. Elhagytam a csirkét is. Egy évig nem változott a helyzet (bár fáradékonyabb, ingerlékenyebb lettem), majd az ekcéma terjedni kezdett. Kezdetben lassan: a jobb kezem ujjain, majd az utóbbi 2-3 hónap alatt a jobb kezem összes ujjáról áttért a bal kezem ujjaira, most a tenyeremen szlalmozik. Ezt a hirtelen állapotromlást további allergén dolgok kísérték: mosószer, tusfürdő, parfüm. Az utóbbi 2 hónapban apró piros, néha gennyes pöttyök lepik el az "ekcémát" bárminemű hús érintésétől, a bő lével rendelkező, vagy savas zöldségektől-gyümölcsöktől, az illatosított zsebkendőtől, most a kakaóportól kapok hasmenést, de már szinte mindent kerülnöm kell. Teljesen bio szerekkel tisztálkodom, gumikesztyűben mosogatok és takarítok, kerülöm a fémet, a baromfit, mindent. A kezeim erősen hámlanak, iszonyatosan viszketnek, néha zsibbadnak. Erősen szárazak, néha a bőr is felszakad rajtuk.Nagyon zsíros természetes kenőcsökkel (pl. shea-vajjal) kezelve a szárazság nagyjából megszűnik, de amint "pöttyöket kapok" valamitől (vagy fél napig nem kenem), azonnal lehámlik az összes bőr. És minél "szebb" a kezem, annál jobban viszket, annál érzékenyebb. Néha egy fél napig semmit nem bírok megfogni. Külön említés érdemel ezen kívül az állandó szomjúság, az édességfüggés. Mostanában sűrűn zsibbadnak az alkarjaim. Fél éve voltam prick teszten, negatív lett mindenre: pollen, állati szőr, stb. Egyébként egészséges életmódot folytatok, nem dohányzom, nem iszom. Ha esetleg tudna valami nem ekcéma jellegű diagnózissal kecsegtetni (eddig 5 bőrgyógyász nem volt hajlandó megvizsgálni), vagy helyes szakorvoshoz irányítani, megköszönném. Tisztelettel: M. A.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Csodálatos gyógyulással kecsegtetni nem igazán tudom Önt! Amit még lehetőségként látnék: további vizsgálatok, a folyamat hátterének kiderítése érdekében. Ha eddig csak Prick-tesztje volt, akkor szükséges lenne még az epicután tesztelés: kozmetikumok alapanyagai, illatanyagok, vegyszerek, festékek, fűszeralkotók, élelmiszeradalékok, fémek vizsgálatát tartalmazná ez, hátbőrre ragasztott tapasz formájában. Ezen kívül vérvétel is kellene tápanyagallergia irányában. Ezeket a vizsgálatokat magánrendelésemen el tudom Önnel végezni. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 17., 03:10; Megválaszolva: 2012. január 19., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: