• Későn felismert tehéntejfehérje allergia milyen problémákat okoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja voltunk először allergia vizsgálaton, mely a 10 éves gyermekemnek tehéntejfehérje allergiát/kazein 3. oszt. tej 2. oszt./ mutatott ki. A bőre kicsi kora óta érdes, grízes - de nem viszket-, nem múlt el semmilyen kenőcs hatására sem. Csecsemőként állandó hasmenése volt és gyakran hányt /anyatejes baba volt/. Nem találtak magyarázatot rá. Ma már csak kb. hetente 1-2 alkalommal van híg széklete a többi normális,hasfájása nincs. Hányás alkalomszerűen van kb. 2 havonta 1x - 2x. Úgy olvastam gyulladásokat is okozhat ez az allergia. A10 év alatt: 2x volt középfülgyulladása, 1x tüdőgyulladása és évente van mandulagyulladása nyirokcsomó duzzanattal. Kb. 3 havonta 1x orrvérzés Tudom a tüneteket más is okozhatja, az orvosunk nem is szokott a -gyulladásokon kívül- ezeknek jelentőséget tulajdonítani már, régebben sokféle vizsgálatot végeztek,de nem találtak semmit./8-9 éve kérem a vizsgálatot, de mindig lebeszéltek róla mondván a fiam fejlett, sőt duci is, ezeken kívül nem volt beteg, / Ön szerint ezeket okozhatta-e a tej? Illetve lehet-e valami olyan probléma, ami a kezeletlen tejallergiától lehet, amit még nem ismertünk fel? Mi történik akkor, ha a későbbiekben nem tudjuk teljes mértékben betartani a diétát? Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel: Tünde

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Tünde! Leírása alapján nem gondolnám, hogy az esetlegesen fel nem ismert tejallergia hosszútávú következményekkel járt volna kisfia esetében. 1-1 középfülgyulladás, fülgyulladás "belefér" 10 évbe! A gyakori orrvérzések pedig valamilyen légúti allergia meglétére utalhatnak, pl. poratka allergiára. Ezt is meg kellene nézni nála! Szigorúan tehéntejmentes diétát 10 éves gyereknél csak kifejezetten erős tünetek esetén kell tartani, pl. csalánkiütés, szájdagadás, azonnali hányás, hasmenés tejfogyasztást követően. Önmagában a lelet alapján, klinikai tünet nélkül nem kell diétáznia. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 24., 10:20; Megválaszolva: 2011. december 01., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés