Folt a szemen - Elmúlik?

Körülbelül 1 hónapja voltam szemész szakorvosnál azzal a panasszal, hogy minden reggel bedagad a szemem, és a jobb szemem sarkában egy kicsi szürke foltot láttok. Az orvos megállapította, hogy krónikus szemgyulladásom van, és szemcseppet adott. A reggeli duzzadás és a fájás elmúlt, viszont a kis szürke folt még megmaradt. Ez elmúlik, vagy mindig így marad?

Dr. Juhász Levente Ákos válasza látás probléma témában

A fent leírt panaszt a szem különböző rétegeiben kialakult homály okozhatja. Leggyakrabban a foltot okozó homály a szaruhártya rétegeiben helyezkedik el - de ennek pontos helyét csak a műszeres vizsgálattal lehet megállapítani. Érdemes kontroll alkalmával rákérdezni, mert elképzelhető, hogy a homály miatt tartósabb szemcsepp használatra is szükség lehet. A feltisztuláshoz több időre van szükség, mint az egyéb panaszok megszűntéhez. Gyakori ugyanakkor az is, hogy a homály szinte változatlan formában huzamos ideg megmarad.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2013. április 16., 15:40 ;Megválaszolva: 2013. április 22., 13:53
Kérdések és válaszok: Adattárak
Lehet-e kontaktlencsét viselni...
Évek óta hordok kontaktlencsét, de még csak most olvastam arról, hogy megfázás esetén ellenjavalt a kontaktlencse viselése. Én most hetek óta meg...