Mogyorós csirkemell (japán recept)
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg mogyoró (sótlan)
- 2 evőkanál olaj
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál narancsdzsem
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.
Hasonló receptek
Paradicsomos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizottóval töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes