Mogyorós csirkemell (japán recept)
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg mogyoró (sótlan)
- 2 evőkanál olaj
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál narancsdzsem
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.
Hasonló receptek
Túrós tonhalkrém
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Sült pulyka
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes