Mogyorós csirkemell (japán recept)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg mogyoró (sótlan)
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál narancsdzsem
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Hasonló receptek

Májas guriga

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Libamájjal töltött libamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sertéssült tejszínes-mustáros almával

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: