Mogyorós csirkemell (japán recept)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg mogyoró (sótlan)
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál narancsdzsem
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Hasonló receptek

Csirkemáj szalonnában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj roston 1.

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mézes csirkemell kapros túróval töltve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: