Mogyorós csirkemell (japán recept)
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg mogyoró (sótlan)
- 2 evőkanál olaj
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál narancsdzsem
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.
Hasonló receptek
Májas guriga
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Libamájjal töltött libamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes