Fahéjas almalekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,25 kg meghámozott
  • kimagozott alma
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 1 tasak zselésítő befőzőszer
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.

Hasonló receptek

Vaníliás szőlőlekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Whisky lekvár

Egyéb, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: