Fahéjas almalekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,25 kg meghámozott
  • kimagozott alma
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 1 tasak zselésítő befőzőszer
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.

Hasonló receptek

Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Narancslé

Egyéb, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: