Fahéjas szilvaleves
Hozzávalók:
- 1 kg szilva (magozott)
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál szegfűszeg
- 1 citrom
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejszín
- rum
Elkészítés:
A megmosott szilvákat hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki és tegyük fazékba. Öntsünk rá 1, 5 liter forró vizet és ízesítsük sóval, fahéjjal, szegfűszeggel meg a citrom reszelt héjával. Amikor felforrt, szórjuk bele a cukrot és egyenletesen keverve öntsük hozzá a kevés hideg vízzel simára kevert pudingport. Ezután közepes tűzön főzzük pár percig, majd öntsük hozzá a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, húzzuk le a tűzről, ízesítsük kevés rummal és először hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben jól hűtsük le. Hidegen tálaljuk és friss citromfűvel díszítsük.
Hasonló receptek
Fokhagymás csirkeleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanyú tojásleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Tavaszi leves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes