Mazsolás borkrémleves
Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 1 citrom (leve és héja)
- 8 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- egész fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek
Csalánkrém leves
Leves, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Májleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes