Nyár végi leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg fejtett bab
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • petrezselyem
  • 1 zeller
  • 2 krumpli
  • ? édesköménygumó és szár apróra vágva
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • tárkony
  • liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Márványsajtos hagymakrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hideg egreskrémleves kiwivel

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldségleves sült tökkel

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: