Nyár végi leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg fejtett bab
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • petrezselyem
  • 1 zeller
  • 2 krumpli
  • ? édesköménygumó és szár apróra vágva
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • tárkony
  • liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Citromos krumplileves virslivel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Francia hagymaleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: