Nyár végi leves
Hozzávalók:
- 10 dkg fejtett bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- petrezselyem
- 1 zeller
- 2 krumpli
- ? édesköménygumó és szár apróra vágva
- só
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- tárkony
- liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros-túrós cukkinileves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos csirkekrémleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes