Csalánkrém leves
Hozzávalók:
- 15 dkg csalánhajtás
- 15 dkg spenót
- 5 dkg póréhagyma
- 2 dkg teljes kiőrlésű liszt
- só
- szerecsendió
- margarin vagy olívaolaj
Elkészítés:
A zsenge csalánhajtásokat és a spenótleveleket megmossuk és forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd leöblítjük hideg vízzel. A megmosott póréhagymát, vékony szeletekre vágjuk és kevés margarinban vagy olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csalán és spenót leveleit, lepirítjuk, megszórjuk liszttel és vízzel felöntjük. A levest felforraljuk, sóval ízesítjük, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, esetleg tejjel, vagy tejszínnel dúsíthatjuk. A levest szitán átszűrjük, a leveleket áttörjük és felforraljuk. Az elkészült csalánlevest forrón csészékben tálaljuk, gyenge csalán levelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes