Csalánkrém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg csalánhajtás
  • 15 dkg spenót
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • szerecsendió
  • margarin vagy olívaolaj

Elkészítés:

A zsenge csalánhajtásokat és a spenótleveleket megmossuk és forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd leöblítjük hideg vízzel. A megmosott póréhagymát, vékony szeletekre vágjuk és kevés margarinban vagy olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csalán és spenót leveleit, lepirítjuk, megszórjuk liszttel és vízzel felöntjük. A levest felforraljuk, sóval ízesítjük, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, esetleg tejjel, vagy tejszínnel dúsíthatjuk. A levest szitán átszűrjük, a leveleket áttörjük és felforraljuk. Az elkészült csalánlevest forrón csészékben tálaljuk, gyenge csalán levelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Parajleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Póréhagymaleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Burgonyaleves (sószegény)

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: