Csalánkrém leves
Hozzávalók:
- 15 dkg csalánhajtás
- 15 dkg spenót
- 5 dkg póréhagyma
- 2 dkg teljes kiőrlésű liszt
- só
- szerecsendió
- margarin vagy olívaolaj
Elkészítés:
A zsenge csalánhajtásokat és a spenótleveleket megmossuk és forrásban lévő vízben leforrázzuk, majd leöblítjük hideg vízzel. A megmosott póréhagymát, vékony szeletekre vágjuk és kevés margarinban vagy olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csalán és spenót leveleit, lepirítjuk, megszórjuk liszttel és vízzel felöntjük. A levest felforraljuk, sóval ízesítjük, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, esetleg tejjel, vagy tejszínnel dúsíthatjuk. A levest szitán átszűrjük, a leveleket áttörjük és felforraljuk. Az elkészült csalánlevest forrón csészékben tálaljuk, gyenge csalán levelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Jókai bableves
Leves, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségleves kókusztejjel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Narancsos répakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes