Márványsajtos, diós töltött tojás
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 8 dkg reszelt márványsajt
- 8 dkg darált dió
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 tk citromlé
- 1 tk porcukor.
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.
Hasonló receptek
Lecsós palacsinta
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Májpástétom vajastésztában
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemájkoktél
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes