Márványsajtos, diós töltött tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor.

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.

Hasonló receptek

Lecsós palacsinta

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemájkoktél

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: