Bolondos gomba
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 20 dkg natúr krémsajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál mustár
- csipetnyi porcukor
- 4 közepes paradicsom
- 3-4 dkg vaj#A díszítéshezpetrezselyem
Elkészítés:
A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk. A főtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és minden töltött tojásra borítunk egyet. A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Angolos töltött kenyértekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Raclette-tál
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes