Almás kukoricasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg mélyhűtött kukorica/konzerv kukorica
- 1 teáskanál mustár
- teáskanál citromlé
- 1-2 jonatán alma
- 5 dkg majonéz
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- porcukor
- só
Elkészítés:
A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük / a konzerv kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Rizssaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kaliforniai burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli-karfiol saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes