Almás kukoricasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg mélyhűtött kukorica/konzerv kukorica
- 1 teáskanál mustár
- teáskanál citromlé
- 1-2 jonatán alma
- 5 dkg majonéz
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- porcukor
- só
Elkészítés:
A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük / a konzerv kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Jércesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos spenót saláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Feta sajtos saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes