Almás kukoricasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg mélyhűtött kukorica/konzerv kukorica
  • 1 teáskanál mustár
  • teáskanál citromlé
  • 1-2 jonatán alma
  • 5 dkg majonéz
  • őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • porcukor

Elkészítés:

A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük / a konzerv kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Tonhalas paradicsomsaláta

Saláta, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Egzotikus gyümölcssaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feta-tonhal saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: