Túrós sonkarolád kapros salátában
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet gépsonka
- 6 dkg juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 dl kefir ízlés szerint só
- csipetnyi porcukor
- 1 kígyóuborka
- 1 adag kapor
- ízlés szerint só és reszelt bors.
Elkészítés:
A juhtúrót simára keverem a tejföllel, reszelt tormával, sóval, cukorral. Az uborkát megmosom és héjastól lereszelem. A kaprot felaprítom. A kefirbe belekeverem a reszelt uborkát meg a kaprot, majd megsózom, megborsozom. A sonkaszeleteket egyenként megkenem a tormás-tejfölös túróval. Szorosan felcsavarom, mint a palacsintát és köré öntöm a kefires uborkát. Jó étvágyat.
Hasonló receptek
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcssaláta túrókrémmel
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos nyári saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes