Narancsos-fokhagymás spenótsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg friss spenót
- 2 nagyobb narancs
- 4-5 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- kapor ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, megszárítjuk. Amíg lecsöpög, az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a narancsot meghámozva, apró darabokra vágjuk, a friss kaprot szintén aprítjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megforgatjuk a hagymákat és a kaprot, beletesszük a spenótot és egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy ne essen annyira össze. A végén sózzuk és rátesszük a narancsdarabkákat. Ízlés szerint szórhatunk rá olasz vagy francia fűszerkeveréket is.
Hasonló receptek
Gombasaláta májjal és burgonyatortával
Saláta, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Jércesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes