Mézes csirkemell kapros túróval töltve
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 30 dkg túró
- só
- bors
- kapor
- étolaj
- 2 evőkanál vaj
- újburgonya
- sárgarépa
- karalábé
- zellerszár
- cukorborsó vagy sima borsó
- tejföl
- 1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Megmosott, megtörölgetett melleket oldalt bevágjuk, mintha zsebet metszenének be nekik. Krumplinyomóval a túrót áttörjük és sóval, borssal, frissen vágott kaporral elkeverve a csirkemellbe töltöm. Megsózom a melleket kívül és hústűvel megtűzöm, hogy sütésnél a töltelék ne follyon ki. Olajat hevítek egy serpenyőben és a csirkék mind két oldalát jól átsütöm. Amíg sülnek a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és vajon, enyhén sós vízben roppanósra megpárolom. A hús sütése alatt keletkező pecsenyét felfogom és kis tejföllel besűrítem, majd kevés sóval, durvára vágott borssal ízesítem. Kész csirkemelleket felforrósított mézbe megforgatom, hústűket eltávolítom és párolt zöldségekkel tálalom, mellé pedig a pecsenyés tejfül kínálom.
Hasonló receptek
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Mustáros marhahús
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes