Receptkereső

Vagdalt nagy virsli szemekkel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús/pulykahús
  • 3-4 evőkanál darált gluténmentes kenyér
  • 1 kávéskanál gluténmentes (csípős) paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem vagy (szárított) bazsalikom
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 4-6 szelet sonka/angolszalonna
  • 4 gluténmentes virsli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A reszelt hagymát és fokhagymát a darált kenyérrel, 2 tojással, a vágott / szárított fűszerekkel, a mustárral és a paprikakrémmel a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmassza felét. A tetejére 2 sorban sonkába tekert virslit teszünk, s betakarjuk a hús másik felével. Jól összedolgozzuk, hogy egy szép nagy hengert kapjunk. A tetejét megkenjük olajjal, betakarjuk a fóliával és a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kibontjuk a fóliát, s a tetejét megpirítjuk. Kicsit pihentetjük, utána szeletekre vágva tálaljuk. Melegen burgonyapüré vagy sült hasábburgonya illik hozzá, de ehetjük főzelékekhez vagy majonézes burgonyasalátával is. Hidegen szendvicsben kiváló kirándulásra.

Új keresés

Válasszon diétát: