Gombafejek juhtúróval töltve
Hozzávalók:
- 500 g közepes nagyságú gombafej
- 300 g juhtúró
- 20 g vaj
- 40 g trappista sajt
- 5 cl citromlé só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.
Hasonló receptek
Egyszerű rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes