Receptkereső

Nagymama kedvenc kosara

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb patiszon
  • 1 fej brokkoli
  • 1 doboz morzsolt csemegekukorica
  • 1 kicsi főtt zeller
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kicsi fej főtt karfiol
  • 1 doboz zöldborsó
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó étkezési zselé

Elkészítés:

A patisszont hideg vízben megmossuk és forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd lehűtjük. A brokkolit és a zöldborsót, szintén enyhe sós vízben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A főtt zellert apró hasábokra vágjuk, a főtt karfiolt apró rózsákra szedjük, majd az egészet keverőedényben a citrommal és a porcukorral lazán összekeverjük. A kihűlt patisszon tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd beleöntjük az előkészített zöldségfélét, hozzáadva a zöldbabot, a kukoricát és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Olvasztott és lehűtött sűrű aszpikkal párszor megöntözzük, hogy a hozzávalók egymáshoz kötődjenek. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Új keresés

Válasszon diétát: