Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- só
- bors
- kevés liszt
- 1 dl étolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- 1/2 doboz paradicsompüré
- késhegynyi ?rölt majoránna
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágva megsózzuk. Rövid állás után lecsöpögtetjük a létől, amit eresztett, lisztbe forgatva az olajon kisütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a vöröshagymát, elkeverjük a fokhagymakrémmel, ízesítjük a majoránnával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kanálka lisztet. Nagyon kevés vizet hozzáadva pár percig forraljuk. Ezt a mártást tűzálló edénybe öntjük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, meghintjük a sajttal, ezután előmelegített sütőben nagy lángon kb. 10-15 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült sajtgolyók
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes