Paradicsomos padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • bors
  • kevés liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • 1/2 doboz paradicsompüré
  • késhegynyi ?rölt majoránna
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágva megsózzuk. Rövid állás után lecsöpögtetjük a létől, amit eresztett, lisztbe forgatva az olajon kisütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a vöröshagymát, elkeverjük a fokhagymakrémmel, ízesítjük a majoránnával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kanálka lisztet. Nagyon kevés vizet hozzáadva pár percig forraljuk. Ezt a mártást tűzálló edénybe öntjük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, meghintjük a sajttal, ezután előmelegített sütőben nagy lángon kb. 10-15 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült sajtgolyók

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: