Somlói galuska
Hozzávalók:
- A piskótához: 5 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
- szódabikarbóna
- 4 evőkanál porcukor
- 4 tojás#A csokiöntethez: 2 púpozott evőkanál cukor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 4-5 dl tej
- 5 dkg ráma
- rum/rumaroma
- hozzávalók a sárga krémhez: 1 csomag vaníliaízű puding
- 4 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- hozzávalók a díszítéshez: durvára vágott dió
- kevés rum/rumaroma
- tejszínhab/tejszínhabspray
Elkészítés:
A szokásos módon piskótát készítünk. A massza egyik felébe kakaót teszünk és így sütjük meg. Ahol összeér a két szín a tepsiben, ott kettévágjuk és egymásra tesszük. Közben elkészítjük a gluténmentes vaníliaízű pudingot. A tészta közé kenjük a kihűlt pudingot, majd hűtőbe téve kicsit dermesztjük.#Elkészítjük a csokiöntetet: A tojást, kakaóport, cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Alacsony lángon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a Rámát és egy kis rummal is meglocsoljuk. Egy kehelybe 3-4 evőkanál piskótát szaggatunk, meglocsoljuk a kihűlt csokiöntettel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek
Rizstorta / Rizskoch
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Palacsinta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes