Mákos kevert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg mák
  • 20 dkg rizsliszt
  • ? mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor (fontos! nézzük meg
  • milyen vaníliás cukrot veszünk
  • némelyikben búzaőrlemény van!)
  • citromhéj
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!

Hasonló receptek

Pozsonyi kocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Joghurtfagyi

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: